Välkommen till ett riktigt grönt boende

Ett trivsamt och modernt boende kan vara hållbart om man tänkt rätt från början. Vi har kommit en bra bit på vägen.

Trivsamma gårdar och goda grannar

Gröna växter på tak, gårdar eller på fasaden bidrar till biologisk mångfald, och minskar dessutom översvämningsrisken. Våra gröna gårdar är en naturlig förlängning av lägenheterna. Att kunna gå barfota i gräset och koppla av med en god bok i trädgården är en naturlig del av vardagen i våra hus. Grönt och skönt för dig som bor och för hela jordklotet.

Med gårdens alla bikupor, fågelholkar, myrbon och till och med fladdermusbon bjuder vi in mängder med små grannar till våra nybyggda hus. De bidrar alla till sann biologisk mångfald och en skön levande miljö. För nuet och kommande generationer.

Helt enkelt grönt

En grön bostad har genomtänkta lösningar som underlättar en medveten vardag. Smidig sopsortering och återvinning hjälper till att minska sopbergen och resursslöseriet. Med moderna välutrustade cykelrum blir det lättare att cykla istället för att ta bilen. God tillgänglighet och nära till service och kommunikationer gör vardagen enklare för oss alla.

När du och familjen leker, ser på tv och tänder lampor avger ni värme. I en grön bostad återanvänder vi värmen till 90 %. Återvinningen av värmen i ventilationsluften ser till att både huset och ni får frisk luft samtidigt. Jämfört med en traditionell bostad har ett Grön Bostad-hus bara ungefär hälften så stor energiförbrukning och miljöpåverkan.

Påverka vår framtid genom gröna kontrakt

Vi tror på ett miljövänligt och långsiktigt hållbart boende för alla, och vi jobbar varje dag på att bli bättre. Gröna kontrakt är vår gemensamma överenskommelse att tillsammans med våra hyresgäster aktivt arbeta för en hållbar framtid i allt vi gör. Tillsammans kan vi fortsätta utvecklingen under husets hela livslängd.

Mycket bestämmer du själv. Som hyresgäst i en grön bostad har du koll på din egen förbrukning, och betalar till exempel bara för den värme, el och det varmvatten du faktiskt använder. Med individuell mätning för varje lägenhet märker du direkt när du sparar energi – och minskar såväl dina kostnader som husets totala förbrukning och ditt eget ekologiska fotavtryck.

Läs mer om hur det funkar